KUNSTWEEKEND MAASDUINEN 2008
| KUNSTWOCHENENDE ZWISCHEN MAAS UND RHEIN


Op 4 en 5 oktober 2008 openen voor het vierde achtereenvolgende jaar meer dan 40 kunstenaars hun ateliers voor u. Ook galeries, musea en restaurants in de regio ontvangen u graag. Neem een kijkje achter deuren die normaal voor publiek gesloten zijn.

Onder het motto: 'Locus Iste' (dit is de plek) ziet u in Asperden-Goch op Gut Graefenthal werk van Nederlandse kunstenaars en op Cultureel Podium Roepaen in Ottersum werk van Duitse kunstenaars. Perfecte plekken om u te oriënteren. Roepaen biedt u daarnaast een divers muziekprogramma. Op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur is er veel te beleven in het Maasduinengebied en over de grens in Duitsland. Van Mook tot Velden van Weeze tot Kleve. Op deze site een beknopt overzicht van de activiteiten en de organisatie. We nodigen u uit om op pad te gaan en tijdens dit KunstWeekend te genieten van het aanbod van Kunst en Cultuur in deze regio.Tijdens het KunstWeekend is de derde kunstgrafiek verschenen. Te koop op Roepaen, Gut Graefenthal en in het gemeentehuis van Mook. (gelimiteerde oplage). Hierboven een afbeelding van de eerste prent uit 2005. Foto hieronder de kunstenaars Arno Beijk (NL) en Marco Henkjohann (DU) werken aan de gezamenlijke uitgave van 2008 bij Konrad in Goch.


Fotografie: Maren Rombold

Om een indruk te krijgen van het kunstaanbod klik op onderstaande links of download de catalogus.

Ook informatie op de site:
Kunst en Cultuur Maasduinen

PAPIERPROJECT

’Locus Iste’ verwijst ook naar ontmoetingen en verbroedering van plaatsen en personen. Graefenthal en Roepaen z ijn beide verbonden door de Niers. Een symbolisch Papierproject krijgt in dit KunstWeekend gestalte mede door u. Als bezoeker kunt u participeren door uw ‘actieve’ bijdrage in dit Kunstproject op Gut Graefenthal.

LAATSTE NIEUWS: • Bronsgieterij van den Broek gesloten • Opening KunstWeekend geslaagd • Nog enkele kaartjes vrij: Carlo Nardozza Quintet en Cabo Cuba Jazz in Roepaen

KUNSTLOTING

Eveneens op Graefenthal kunt u in het bezit komen van een origineel kunstwerk naar keuze welke door deelnemende kunstenaars ter beschikking zijn gesteld. Vul uw adresgegevens en het kunstwerk van uw keuze in en misschien houdt u een blijvende herinnering over aan het KunstWeekend 2008.

Het inschrijfformulier is verkrijgbaar op Graefenthal of kijk op de laatste pagina van de catalogus .

RESTAURANTS

Voor een lunch of diner wordt u gastvrij ontvangen in Hotel Restaurant De Kroon te Gennep. Voor koffie en gebak kunt u terecht bij het Klostercafé Gut Graefenthal.

Tijdens het KunstWeekend zijn deuren geopend die normaal voor het publiek gesloten zijn.

ORGANISATIE

De organisatie van het KunstWeekend is in handen van het IFMA kunstcollectief (Inter Finem Mosamque Ars: Kunst tussen grens en maas). Het collectief heeft als doel activiteiten op het gebied van de beeldende kunst in de meest ruime zin te realiseren. Daarnaast streeft het IFMA steeds meer naar een grensoverschrijdend karakter van haar activiteiten door onder meer samenwerking met Duitse collega’s.

Ook andere kunstenaars zetten zich in voor het KunstWeekend.

  Cultureel Podium Roepaen te Ottersum heeft het spandoek opgehangen van Teus van der Heiden (†2007). Op de zolder in 8 kamers een spraakmakende expositie van het werk van Duitse kunstenaars.

Het cultureel podium heeft ook een speciaal muziekprogramma tijdens het KunstWeekend

Alle deelnemers aan dit vierde Kunstweekend zijn te vinden in een fraaie catalogus. Gratis verkrijgbaar op diverse locaties in uw regio. Onder meer op Cultureel Podium Roepaen en op Gut Graefenthal. Ideaal om u te oriënteren. U kunt ook de catalogus downloaden (PDF 1,4 Mb).

De werkgroep Kunst en Cultuur Maasduinen heeft ook een plattegrond (PDF 1,3 Mb) gepubliceerd met kunstlocaties in de vier Nederlandse gemeentes.


Informatie bij Henk Vissers 0485 341341 of Claus Burgers 0485 340074
of mail naar: info@ifmakunstcollectief.nl


©2008 instand • Deze informatiepagina is mede mogelijk gemaakt door de gemeentes: Mook en Middelaar | Gennep | Bergen | Arcen en Velden